UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: BU DÖNEM STOK POLİTİKA İLKELERİ

2 Ekim 2014 Perşembe

BU DÖNEM STOK POLİTİKA İLKELERİ


Stoklarımızı bu enflasyonsuz dönemde zaten minimum seviyesinde tutacağımızı konuşmuştuk.Bu günlerde Amerikan dolarının TL. karşısında değer kazanması ve siyasi riskler nedeniyle bazı önemli stok ilke değişikliklerine gitmemiz gerekmektedir.
Acilen bir zaman boyutlu stok ürünleri ve bu ürünlerin ham maddelerinin yıllık hasat takvimi yapmalıyız.

Bu en az borçla ve nakit tutarak, güçlü müşteri felsefesini etkin kıldığımız dönemde hızla bu takvime göre gerekli ürünlerin stoklarını yükseltmeli,diğer ürünlerin stoklarını minimum seviye ile emniyet seviyesi arasında bir noktaya çekmeliyiz.

Spekülatif amaçla stoklayacağımız ürünler en hızlı dönen ürünler olmalı ve takvimdeki yokluk dönemine en yakın zamanda stoğa girmelidir.

Bu dönem bizce önemli bir risk dönemi olarak görülmekle beraber yeterli sermayeli firmalar için de çok önemli bir büyüme fırsatıdır.

Dönemin satış fiyatı politikası için sloganımız "UCUZ SATMA,ÜRÜNÜN HAK ETTİĞİ FİYATI UYGULA" dır.

Tüm esnaf dostlara hayırlı işler dilerim.




1 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle blogunuz çok güzel. Sizinle blog arkadaşı olmak isterim. Sizin için uygunsa yeteneklieller.com u blogunuza ekler misiniz? Daha sonra siteme yorum yazarsanız ben de sizi eklerim. Hem böylece daha çok insana ulaşmış oluruz. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.