UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: NETWORK MARKETING SİSTEMİNDE KULLANILAN TERİMLER

14 Kasım 2012 Çarşamba

NETWORK MARKETING SİSTEMİNDE KULLANILAN TERİMLER

Network Marketing  sistemi içersinde birçok farklı terimle karşılaşabilmekteyiz.

Network Marketing: Türkçe’ de “Ağ Pazarlama” anlamına gelir.Bu,içinde bulunduğumuz sektör’ün en genel ve en sık kullanılan terimidir.Ancak burada Ağ Pazarlama ile kastedilen pazarlama ağı kurmak değildir.Ağ pazarlama ile kastedilen,memnun müşteri ilişkileri,ağı kurmaktır.

Multi Level Marketing(MLM): Türkçe “Çok Katlı Pazarlama” anlamına gelir. Network Marketing teriminin bir alt tanımıdır.Ayrıca, yaptığımız işi anlatan oldukça dar tanımdır.Sonsuz derinliğimizdeki üyelerimizden de para kazanacağım anlamını taşır.Birkaç kademeden kazanma imkanı tanıyan sistemlere Multi Level Marketing diyemeyiz ancak,Network Marketing sistemi diyebiliriz.

Direct Selling: Türkçe karşılığı “Doğrudan Satış ”tır.Doğrudan satış  farklı bir anlam da taşımasına rağmen,yine de Network Marketingin alternatif tanımlamalarından birisi olarak düşünülebilinir.Network Marketing Şirketleri doğrudan,hiç bir aracı olmadan son kullanıcılara ürünlerini ulaştırdığından ötürü verilen bir isimdir.

Distribütör: Bir Network Marketing firmasına katılmış,bağımsız serbest girişimci olarak çalışan kişiyi ifade eder.Örneğin, “Ben A şirketinin distribütörüyüm.” denir.Ancak bir çok network firması katılımcılarına distribütör derken,bazı firmalar da üye, temsilci,danışman adını vermektedir.Network marketing firmasının üyesi de,temsilcisi de,distribütörü de,danışmanı da aynı anlama gelir ve aynı işi yapar.

Network Marketer, Networker : Network Marketing sistemlerinde çalışan kişilere verilen isimdir.Daha çok, network marketing işini meslek edinmiş kişilerin ünvanıdır. Türkçe,“Ağ Pazarlamacısı” anlamındadır.

Sponsor: Sizi bir network marketing firmasına dahil eden,kaydınızı yapan kişi anlamına gelir.Network marketing sisteminde sponsorluk çok önem kazanır. Sponsor bir örnek modeldir.Distribütör sponsorunun ayak izlerini takip eder. Sponsor işini nasıl büyütebileceği konusunda alt distribütörüne eğitim verir ve yol gösterir.

Level/Kademe(Seviye, Sıra) : Kurmuş olduğunuz ağdaki basamakları ifade eder.Örneğin,sisteme direk sizin kendinize direk bağlı distribütör olarak kaydettiğiniz kişi sizin 1. kademenizdedir,onun kayıt yaptığı kişide onun 1. sizin 2. kademenizde olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.