UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: PROJE YÖNETİMİ

10 Mart 2013 Pazar

PROJE YÖNETİMİ


proje,yönetimi,ekibi
Planlama …Tüm faaliyetleri listeleyin.Her faaliyetin teslim edilecek sonucunu somutlaştırın.Her faaliyet için kısa bir açıklama yazın.Her faaliyet için düşünülen süreyi belirleyin.Her faaliyet için o faaliyete başlanmadan önce tamamlanmış olması gereken faaliyetlerin listesini çıkartın. Her faaliyetin en erken ne zaman başlayacağını hesaplayın.

Planlama …Her faaliyetin en geç ne zaman biteceğini hesaplayın.Zaman planını aksatabilecek dar boğazları tespit edin ve önlem alın. Projenin kilometre taşlarını belirleyin.Projenin tamamlanma tarihini göz önüne alarak kritik yolu oluşturun.Planı tamamlayın.Plana yönelik kontrol ve iletişim sistemi kurun.Plandaki değişiklik ve ilerlemelerden herkesi haberdar edin.

Zaman Planı Yaparken…Ekip üyelerinin deneyimlerinden yaralanın.Büyük resmi ekip üyelerine açıklayın.Hiçbir görevin 4-6 haftadan daha uzun sürmesine izin vermeyin.Planı hazırlarken denetleyemeyeceğiniz ölçüde ayrıntıya girmeyin.Bütün zaman dilimlerini gün ya da hafta biçiminde aynı birim cinsinden yazın.İlk zaman planlamasına “fazla mesaileri” mümkün olduğunca dahil etmeyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.