UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: KAHVERENGİNİN ANLAMI

10 Ekim 2013 Perşembe

KAHVERENGİNİN ANLAMI

bereketin rengi kahverengi
Kahverengi toprağın, yani doğumun ve bereketin rengidir. Kahverengi hareketleri hızlandırır. Bu rengi seven insanlar fiziksel olarak çok duyarlıdırlar, tenleri çok hassastır ve sinirleri mükemmeldir.

Kahverengi giyen insanlar özellikle toplum içinde rahattırlar. Karşısındaki insanda da resmiyetten uzak, rahat bir havaya neden olur. Kahverenginin verdiği bu rahatlık ve paylaşma isteği konuklarında rahatlık isteyen televizyon programcıları tarafından kullanılmaktadır.
Kahverenginin dekorasyondaki etkileri; insan hareketini hızlandırdığı için özellikle fastfood restoranları, iç mekanlarında kahverengini kullanırlar. Sosyal dengeyi ve toplum içinde rahatlığı sağlayan renkler olarak ev dekorasyonunda da sıkça kullanılan kahverengi ve bej, özellikle zemine hâkim olmalarıyla, güvenlik duygusunu ve toprağın yarattığı rahatlık hissini verirler. Sıcak nötr nitelikleri, güvenlik ve bağlılık duygusu yaratır. Diğer yandan yemek ve oturma odalarında şeftali rengiyle birlikte kullanıldıklarında, hem samimi hem de çocukların öteki kişilerle etkileşimi için sıcak bir ortam yaratır.


(ALINTI) http://hulyaasarli.wordpress.com/

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

    Kahverengi; toprak rengidir, kararlılığı ve ciddiyeti simgeler. Eskiyi çağrıştıran bir anlamı vardır. Doğallığı ve sağlığı temsil ettiği için organik ürünlerin ambalaj tasarımlarında kahverenginin tercih edildiğini görebiliriz. İş görüşmelerinde kahverengiyi tercih etmemenizde fayda var. Çünkü kahverengi kimi zaman sıkıcı biri olarak algılanmanıza ve dikkat çeken yönlerinizin geri planda kalmasına yol açabilir.

    Sosyal iletişimin rengi olduğu ve bir arada olmayı temsil ettiği için takım çalışmalarında çoğunlukla turuncu renkte kıyafetler tercih edilmektedir. Kombinlerinizde turuncu rengi tercih ederseniz; dışa dönük, hareketli ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan bir imaj oluşturabilirsiniz.

    Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.