UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: KIRMIZI RENGİN ANLAMI

17 Ekim 2013 Perşembe

KIRMIZI RENGİN ANLAMI

kırmızı,tutku,seksi
Tutkunun rengidir.Seksidir.Size dürtü ve enerji verir.Güçlü bir renk kabul edilir.Yanlış zamanda giyerseniz bazı kişilerin köşeye sinmesine neden olursunuz.Birinin size çıkma teklif etmesini beklediğinizde giyilecek bir renk değildir.karşınızdaki kişinin çekinmesine neden olabilir.Ama birinin dikkatini çekmek istiyorsanız kırmızı giyin.ateşli bir renktir kesin fark edilirsiniz.


KIRMIZININ ZİHİNSEL VE DUYGUSAL ÖZELLİKLERİ:

(Tamamlayıcı rengi:TURKUAZ)

YÜKSELEN ÖZELLİKLERİ: Spektrumun bu ilk rengi, motivasyonu,teşvikin, aktivitenin ve ihtirasın sembolüdür.Yeni bir başlangıç,yeni bir yaşama sevinci ve yeni bir sevginin anahtarıdır.Enerjisi çok kuvvetli kırmızının bizlere aşıladığı en önemli duygu,sıcaklık,heyecan ve bir an önce harekete geçme istemidir.Devamlılık,fiziksel güç ve azim onun bütünlüğüdür.Dostluk ve hoş görü pozitif katkıcılığıdır.Fiziksel,aşk,cinsel istek onun komutunda güçlenir.


KAYBOLAN ÖZELLİKLERİ:Kırmızı renk dışa dönük özelliklere sahip sıcak bir renkten,insanlara hayat ve enerji verdiği gibi,kalabalık,umursamazlık,inatçılık halleri,görüldüğü gibi,çabuk ve ince titreşimlere sahip olduğundan çoğu defada,kızgınlık ve saldırganlık sık rastlanan belirginlikleri arasında yer alır.


FİZİKSEL ETKİLERİ:Tembelliğin hüküm sürdüğü yerlerde,hayat ve enerji veren kırmızı tıbbi açıdan,kanda kırmızı kan hücrelerinin oluşması için hemoglobin üretimini arttırır.Kan dolaşımını hızlandırır,adrenalin miktarını yükseltir.Kan basıncının ve vücut ısısını artırır.Felçlilerin tedavisinde ağırlıklı olarak kırmızı rengin kullanılması da kırmızının bu potansiyelini açıkça ortaya koyar. Kırmızı rengin teşhis ve tedavide bir çok hastalığın şifacısı olduğu da tam bir esastır.Önemli bir örneği ANEMİ olarak gösterebilirim.


RENKLERİN EN ŞEHVETLİSİ KIRMIZI:


(ALINTI) http://hulyaasarli.wordpress.com/

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.