UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: YEŞİL RENGİN ANLAMI

28 Ekim 2013 Pazartesi

YEŞİL RENGİN ANLAMI

green,yeşil,renk
Dinlendirici bir renk olan yeşilin yorgun insanlar üzerinde yatıştırıcı, sakinleştirici bir etkisi vardır. Özellikle mavi ile karıştırılmış yeşil, pasif, sinirli ve tansiyonlu anları azaltır.

Yeşil rengin dekorasyondaki etkileri; Yeşil gözleri dinlendiren ve heyecan duygusunu azaltan bir renk olduğu için mekânlarda huzur verir. Açık tonları daha duygusal atmosferler için tercih edilir. Sonsuz bir tinsellik ve barışıklık duygusu da yarattığı için evlerde bol miktarda yeşil bitkiler bulundurulması tavsiye edilir. İlkbahar mevsimini çağrıştıran özelliği ile uygulandığı her mekâna temiz hava ve canlılık katar. Diğer yandan ofislerde kullanılan yeşil renk, güven verici bir izlenim bırakır.

Bir başka güzel renktir.Ama aşk titreşimi için en uygunu değildir.Şifa rengidir.İnsanlar sizin yanınızda kendilerini rahat ve samimi hissedecektir.Eğer birinin morali bozuksa sizin yanınızda geçireceği birkaç dakika kendini toparlamasına yardımcı olacaktır.Herkes size yaklaşmak isteyecektir.Ayrıca kırık bir kalbi onarmaya çalıştığınızda ya da duygularınızı dengelemek istediğinizde yeşil giymelisiniz.


YEŞİLİN ZİHİNSEL VE DUYGUSAL ÖZELLİKLERİ:

(Tamamlayıcı rengi: MACENTA)

YÜKSELEN ÖZELLİKLERİ:Paylaşmanın,uyumun,cömertliğin,iş birlikteliğinin sembolüdür.Sinirlerin yatışmasında,kendine hakimiyette güçlü bir potansiyeldir.Aklın ve bilincin rengidir.İnsana güven,huzur ve istikrar ışınlar.İnsanın doğru kararlar alabilmesi için zihinsel ve duygusal benliğinde,uygun bir ortam yaratır.Özgürlük,uyum ve denge yeşilin doğal enerjisi ile iletişim içerisindedir.Hayatın yenilenmesinde insanın duygu ve zihinsel potansiyelini yenileyebilen bir güçtür.


KAYBOLAN ÖZELLİKLERİ:Umursamazlık ve güven duyamama olumsuz yönlerinde yer alır.Aşırı çekingenlik,şüphe onun vazgeçilmezliğidir.Huzursuzluk,sevgisizlik duygularını yaşatır.Kıskançlık,bencillik ve erken hüküm verme yeşilin yine belirgin negatif yönleri arasında yer alır.Yeşil zaman zaman tembellik ve dejenerasyona müsait bir kişilikte taşır.


FİZİKSEL ETKİLERİ:Sinir sistemi ve hücre onarımında çok yapıcı bir kişilik.Kalp ve diğer fonksiyonları ile direk iletişimdedir.Kan akışkanlığını,kas deri ve doku oluşumlarını sağlar.Toksit maddelerin vücuttan uzaklaştırır.Kalp hastalıklarında yeşil güçlü bir şifacıdır.


(ALINTI) http://hulyaasarli.wordpress.com/page/2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.