UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: SARI RENGİN ANLAMI

28 Ekim 2013 Pazartesi

SARI RENGİN ANLAMI

sarı,yellow
Sarı renk tamamen geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin ifadesidir. Trafik lambalarını düşünün. Sarı renk bir süre sonra bitecek olan bir süreci gösterir. Ayrıca dünyanın tüm ülkelerindeki taksiler sarı renktedir. Yolda çok rahat görülebilsin, diğer otomobillerden kolayca ayırt edilebilsin ve geçici oldukları da vurgulansın diye.

Ayrıca yol çizgilerinin de artık beyaz değil sarı olmasındaki sebep de sarının dikkat çekici bir renk olmasından kaynaklanır. Çünkü tahminlerin aksine sarı beyazdan daha göz alıcı bir renktir.
Ofiste kullanılacak renk tercihlerine geri dönecek olursak, eğer bir yerde insanların hızlı geçişlerini ve çok kalmamalarını sağlamak ve tempoyu artırmak istiyorsanız kesinlikle renginiz sarı olmalı. Tabi eğer çocuk odasını sarıya boyarsanız, bu durumda küçük afacanın adrenalin ve yaramazlık düzeyindeki artışa da çok şaşırmamanızı söyleyebiliriz.

Ayrıca iletişim rengidir.Birine çıkma teklifi etmek için cesarete ihtiyacınız varsa sarı giyin.Randevuya gideceksiniz sohbetin kolay gelişmesini sağlayacaktır.Daha yaratıcı ve neşeli olduğunuzu hissedeceksiniz.Sarı giyenler hazır cevap olurlar.Neyi,nasıl söylemeniz gerektiğini bilirsiniz.Espri yeteneğiniz güçlenir.Eğer bir talepte bulunacaksanız ya da ilişkide bir sorunu tartışacaksanız sarı giyin.

SARININ ZİHİNSEL VE DUYGUSAL ÖZELLİKLERİ:
(Tamamlayıcı rengi: MOR)

YÜKSELEN ÖZELLİKLERİ:Spektrumun sıcak renkleri arasında en hafif ama en fazla kozmik gücü olan sarı renk ,Güneşe en çok benzeyen renk oluşu ile,insana umut duygusu veren bir potansiyeldir.Parlak,neşeli ve heyecan yüklü bir güce sahiptir.Hırs ve iddiayı simgelerken özgürlüğe en düşkün renktir.Açık görüşlülüğü ve ilhamı simgeler. Parlak bir renk oluşu ifade, bilgiyi ve bilgeliği ön plana çıkarır.Entelektüel bir bakış ve yöneticilik duyguları ile de iç içe yaşar.Üst mantal zekayı öne geçirir,mantığı simgeler.

KAYBOLAN ÖZELLİKLERİ:Sarı rengin olumsuz özelliği,yıkıcılığa yol açabilmesidir.Aldatma,iki yüzlülük,kindarlık negatif yönlerinin en belirginleri arasında yer alır.Derin bir karamsarlığa,zihinsel depresyona sebep olabilecek özellikleri de bünyesinde taşır.Sinir sistemi bozukluğu ve ani fraksiyonlara sebep olur.

FİZİKSEL ETKİLERİ:Sinir ve kas sistemini sağlar.Dolaşım sistemini doğru yolda çalıştırarak kalbin daha rahat çalışmasında yardımcı olur.Karaciğer ve safra kesesinin çalışması gibi bazı vücut fonksiyonlarında yardımcı olur.mide sularının salgılanmasını sağlar.Sarı renk hiçbir akıl ve zihin hastasına tavsiye edilmemelidir.


(ALINTI) http://hulyaasarli.wordpress.com/page/2/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.