Ağır tatlılardan çekinenlerin en önemli alternatifi sütlü tatlılar. Hem hafif, hem de lezzetliler. Fırın sütlaç da sütlü tatlıların en popüleri. Siz de aşağıdaki tarifi takip edip, evinizde fırın sütlaç yapabilirsiniz.
Fırın sütlaç
için malzemeler
- Yarım bardak pirinç
- 1 bardak su
- 5 bardak süt (1
litre)
- 2 çorba kaşığı
nişasta
- 1 paket vanilya
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 yumurta sarısı
Fırın sütlaçı nasıl
pişiririz
- Pirinçleri yıkayıp
süzün.
- Tencereye alıp ve 1
bardak ekleyin ve suyu çekene çekine kadar pişirin.
- Ayrı bir kaba biraz
süt ayırın.
- İçine nişastayı ve
vanilyayı ekleyip kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın.
- Pirinçler yumuşayınca
sütü ve şekeri tencereye katın.
- Kaynayana kadar orta
ateşte karıştırın.
- Tencerede kaynayan
süte cezvedeki karışımı ekleyin.
- 5 dakika kadar daha
karıştırarak pişirin.
Sütlacı fırınlamak
- Sütlaçtan 1 bardağa
yakın bir miktar alıp yumurta sarısıyla çırpın.
- Kalan sütlacı ısıya
dayanıklı kaselere alın.
- Yumurtayla
çırptığınız sütlacı bunların üzerine sürün.
- Kapları tepsiye
dizin.
- Tepsinin tabanına bir
iki parmak kadar su koyun.
- 200 derecede üzerleri
kızarana kadar fırınlayın.
- Soğuyunca servis
edebilirsiniz.
İLGİLİ VİDEOLAR
Birde sütlacın
tarifine bakalım
İLGİLİ YAZILAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.