UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: HAYDİ SÜTLAÇ YAPALIM

16 Eylül 2012 Pazar

HAYDİ SÜTLAÇ YAPALIM







Ağır tatlılardan çekinenlerin en önemli alternatifi sütlü tatlılar. Hem hafif, hem de lezzetliler. Fırın sütlaç da sütlü tatlıların en popüleri. Siz de aşağıdaki tarifi takip edip, evinizde fırın sütlaç yapabilirsiniz.

Fırın sütlaç için malzemeler
  • Yarım bardak pirinç
  • 1 bardak su
  • 5 bardak süt (1 litre)
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
Fırın sütlaçı nasıl pişiririz
  • Pirinçleri yıkayıp süzün.
  • Tencereye alıp ve 1 bardak ekleyin ve suyu çekene çekine kadar pişirin.
  • Ayrı bir kaba biraz süt ayırın.
  • İçine nişastayı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte karıştırın.
  • Tencerede kaynayan süte cezvedeki karışımı ekleyin.
  • 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.

Sütlacı fırınlamak
  • Sütlaçtan 1 bardağa yakın bir miktar alıp yumurta sarısıyla çırpın.
  • Kalan sütlacı ısıya dayanıklı kaselere alın.
  • Yumurtayla çırptığınız sütlacı bunların üzerine sürün.
  • Kapları tepsiye dizin.
  • Tepsinin tabanına bir iki parmak kadar su koyun.
  • 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.
İLGİLİ VİDEOLAR


Birde sütlacın tarifine bakalım

Sütlaçı servis etmek

İLGİLİ YAZILAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.