UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: OKUDUKLARIMDAN NOTLAR:KAR MODELLERİ(PROFIT PATTERNS)

20 Ekim 2012 Cumartesi

OKUDUKLARIMDAN NOTLAR:KAR MODELLERİ(PROFIT PATTERNS)

  1. MODEL Sıfır kar;işte karlılık yoksa sektörü terk et veya farklılaş.
  2. MODEL Kara dönüş modeli;karlılık düşüşünde yeni iş dizaynı yapın ve müşterilerin keşfedilmemiş gereksinmelerini bulun.
  3. MODEL Bir noktada kesişme;rakiplerle aynı pazarda yoğunlaşılırsa rekabeti kuvvetlendir ve rakiplerini başka sahalara it.
  4. MODEL Orta yolun sonu;gerektiğinde  ekstremlere giden siz olun.
  5. MODEL Teknoloji zemini kaydırıyor;güç nerede oluşuyorsa oraya gidin.
  6. MODEL Değer zinciri sıkışması;Performansınızı komşularınızdan daha hızlı iyileştirin.Yeni girişleri teşvik ederek komşuların güçlerini zayıflatın.
  7. MODEL Kar kayması;müşteri karlılık sistemi kurun ve müşterilerinizi karlılıklarına göre rota edin.Bu sistemi sık sık güncelleştirin.Fiyat,hizmet ve yatırım seviyelerini buna göre yeniden belirleyin.
  8. MODEL Yeniden tanımlama;daha karlı müşteri bulmaya bakın ve iş dizaynınızı bunlara göre yapın.
  9. MODEL Kanal çoğalması;eğer üretici iseniz yeni kanalları erken kullanın.
  10. MODEL Üründen çözüme;müşterinizin sistem ekonomisini çalışın,bunu onlardan daha iyi bilin.Onların sistemlerini iyileştirmek için benzersiz çözümler bulun.
  11. MODEL Sadakate ödül;sadık müşterilerinizi her zaman koruyun ve ilişkinizi sürdürebilir kılın.
  12. MODEL Mikro katmanlaştırma;desteği daha hızlı kesin.En karlı katmanları(segment) belirleyin.Bunlara daha fazla butik opsiyonlar sunun sonra bunların etrafında çit oluşturun ki rakipleriniz bu alanlara girmeyi çok pahalı bulsunlar.  
  13. MODEL Üründen müşteri bilgisine;işlemleri takip edin.Müşteriyle yaptığınız işlemler müşteriniz hakkında ne diyor,iyi dinleyin.Mesajı duyun ve yakalayın.Bu bilgileri yeni iş modelleri dizaynı için,yeni sunumlar oluşturmak,yeni sistemler geliştirmek ve sistem ekonominizi iyileştirmek için kullanın.
  14. MODEL Önemli beceriler yer değiştiriyor;değişimi izleyin.Müşterilerinizin ne şekilde değiştiğine bakın.Yatırım becerilerini belirleyin ve bugünden bunları geliştirmek için yatırım yapın.Rakiplerinize göre üstünlük oranınız bire üç olana kadar durmayın.
  15. MODEL Piramitten Ağa(network) dönüş;gerekli örgütsel değişiklikleri yapın,dışa açıklığınızı maksimize edin.Buna uygun yapılanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.