UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: PASTANEMDE NASIL DEĞER ÜRETİRİM

21 Ocak 2017 Cumartesi

PASTANEMDE NASIL DEĞER ÜRETİRİM


Yapılan araştırmalar, beğendiği bir ürün için müşterinin ortalama %15-%20 daha fazla ödeme yapabildiğini söylüyor. Bu demektir ki; müşteriniz ihtiyacı olduğu halde ürününüzü reddedebileceği gibi, iyi bir sunumla bütçesinin üstüne rahatlıkla çıkabilir. Müşterinize bu kararı vermesini sağlayan elbette siz olacaksınız. Nasıl mı ? Değer üreterek...

SATMAK DEĞİL İSTETMEK
Pastanenizde müşterinize asla bir şeyler satmaya kalkmayın, kimse kendisine satış yapılmasını istemez; sadece bir değer yaratın ve onu almak isteyeceği ortamı oluşturun. Göreceksiniz ki bir süre sonra siz sadece pasta sattığınız için kâr etmiyorsunuz, “en iyi pastanın ancak sizde yapıldığı imajı size kâr ettiriyor.


DUYGU YARATMAK

Aynı konsept ve lokasyonda yer alan pastanelerinin ürünlerini inceleyince şöyle bir manzara ortaya çıkıyor. Biri x ürününün fiyatını 25TL olarak belirlerken diğeri, aynı ürünü 15TL’ye çekmesine karşın satış yapamıyor. Görüldüğü gibi fiyatı düşürerek rekabet ortamı yaratabilirsiniz ancak müşterinizin kafasındaki “acaba orası daha mı iyiydi” endişesini silemezsiniz. Satışta elbette birçok değişken vardır, tek bir yere bağlamak zor ama sunulan değer ve müşterinin satın aldığı ürünün eşsiz olma duygusunun kârlılığınızı oldukça etkileyeceğini unutmayın.

İLETİŞİM,KARŞILIKLI MANA PAYLAŞMAK
Üzerinde durulması gereken diğer bir nokta ise müşteri ve personel arasındaki samimiyet bağıdır. Personel, müşterisine sunduğu ürünün hammaddesinden hazırlanmasına kadar geçen sürecin titizlikle gerçekleştiğini aktarabilmelidir.Pastanenizin konsepti ne olursa olsun siz elinizdeki ürünü tanıyın ve müşterinizin talebini karşılayıp karşılamayacağına odaklanın. Çünkü sizin amacınız müşterinizi tatmin etmek olmalıdır.

Bu memnuniyete sahip olmak için iyi firmalarla çalışmalısınız, mutfağınıza doğru markaları almalısınız, tecrübeli personelleri istihdam ettirmelisiniz. Emin olun müşteriniz bu çabanızı görecek, yarattığınız “değer”e saygı gösterecekti

KISACASI DEĞERLİ ÜRÜNÜ DEĞERLİ PERSONELLE HAZIRLAYIP SUNUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.