UA-38825175-1 Google+ YAŞAMDAN SÜZÜLENLER: DİKEY SATIŞ TEKNİĞİ

13 Nisan 2013 Cumartesi

DİKEY SATIŞ TEKNİĞİ

Dikey Satış:
Müşteri alım yapacağı esnada, müşteride ihtiyaç yaratarak veya müşteri menfaatine hizmet edecek avantajlar sunarak müşteriyi daha fazla mal veya hizmet alımına özendirmektir. Bu teknikte günlük yaşamımızda oldukça sık karşılaştığımız bir tekniktir. Mesela en yakın elektronik mağazasına gittiğinizi düşünün. Tezgahtara kaliteli bir uydu alıcısı almak istediğinizi söylediniz. Tezgahtar sizi hemen sistemlerin olduğu reyona götürdü ve istediğiniz marka uydu alıcıyı  elinize verdi. Siz tam gidecekken
size yayınları hangi antenle nasıl aldığınızı sordu ve sizin anten çeşidinizi öğrendikten sonra size anteninizin daha verimli,kullanışlı olması için uydu alıcınıza takmanız gereken aparatı  göstererek sizi uyardı.
“Bu aparatla uydu alıcınız  mükemmel bir sisteme çevirebilirsiniz ve internet bağlantınızda olur. Çok uygun fiyata ve indirimde olan aparatlardan isterseniz göstereyim size.”
Dedi ve kendinizi bir anda aparatların olduğu reyonda buldunuz. Bundan sonra alıp almamak sizin kararınız fakat almamanız işletmeye bir artı puan kazandıracaktır çünkü satış elemanı sizinle ilgilenerek uydu alıcınızı çalıştıramayacağı bir durum hakkında size önceden bilgi vererek sizi bu hatalı alımdan geri çevirmiştir. Bir daha ki sefere de bilginiz dışında olan elektronik ürün alımlarınızı bu mağazadan yapmanız işten bile değildir.



İLGİLİ YAZILAR






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesabı olmayan dostlar yorumlarında Anonim seçeneğini kullanmalıdırlar.